Thursday 1 October 2009

'uit de naad' exhibition

Afgelopen vrijdag was de opening van de art quilt tentoonstelling 'uit de naad' in het gebouw: De Kunst, Achter de Vest in Alkmaar. De tentoonstelling was van 25 tot en met 30 september. Het werd georganiseerd door artquilt.nl op initiatief van Kunstfactor en De Kunst.
Deze tentoonstelling liep tegelijkertijd met de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde in de Grote Kerk vlakbij.

Dit werk hing er van mij

90x240cm, two sides, polyester voile, paper, laminated paper, screenprint, machine embroidery

detail

Er is een catalogus van de tentoonstelling uitgegeven. Het bijzondere eraan is - is dat niet alleen al het werk erin staat, maar ook dat de kunsthistoricus Henk Lijding het voorzien heeft van begeleidende teksten.
Nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig wat een ander van zijn toelichting vindt. Helaas kwam dat idee pas op toen ik alweer thuis was.Was het ook niet interessant geweest om met het geschreven stuk het werk van een ander te bekijken?

Last Friday was the opening of the art quilt exhibition "uit de naad" in the building: De Kunst, Achter de vest in Alkmaar. The exhibition runs until September 30. This exhibition runs simultaneously with the General Exhibition of 'het Quiltersgilde' close by.

There is a catalog of the exhibition published. The special thing is - is that not only people's work is in it, but that an art historian called Henk Lijding has provided accompanying texts. I am curious what others think of there text. Unfortunately, that idea came when I was already home.
I would have been interesting to talk about the text with others.

2 comments:

  1. Je quilt is prachtig. Ik had hem ook al in Birmingham gezien, maar hier kwam hij veel beter uit. Heb de catalogus ook gekocht maar net als jij ook nog niet gelezen en het bij het werk gehouden.

    ReplyDelete
  2. Ik vind de meeste commentaren heel treffend, soms ook heel verrassend vanuit een heel andere hoek belicht. Ik ben er wel blij mee.

    ReplyDelete